Emiel Bour

— GZ-psycholoog, klinisch psycholoog i.o.

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Emiel Bour en werkzaam als GZ-psycholoog bij Care to Change. Ik ben eigenlijk van jongs af aan geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt en koos tijdens m’n studie al snel voor de praktische kant van de psychologie omdat met name de toepassing van de psychologie me het meest interesseerde. Inmiddels ben ik alweer 10 jaar werkzaam in het vakgebied en merk dat m’n belangstelling met de jaren nog steeds toeneemt.

Ik heb altijd in de complexere volwassenen psychiatrie gewerkt en meer recent ook gemerkt met plezier in kortdurende trajecten begeleiding te bieden. Ik zie therapie als een mogelijkheid om met nieuwsgierigheid op onderzoek te gaan, naast dat ik handvatten kan bieden bij de klachten die je hinderen.

Ik werk geregeld met cognitieve gedragstherapie en schema therapie. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot geregistreerd therapeut VGCT. Ik help je graag veranderingen te bereiken in patronen waar je al langere tijd hinder van hebt in de verhouding tot werk, anderen en/of jezelf. Daarbij ben ik EMDR therapeut in het kader van angst/trauma behandeling en heb enige ervaring in het begeleiden van rouw verwerking na het verlies van een dierbare.

Al met al is therapie toch vooral bedoeld om enige verlichting te bieden en toe te voegen wat betreft je kwaliteit van leven. Dus mocht het bovenstaande je aanspreken zou ik zeggen: ’kom eens langs’.

 

BIG-registratienummer: 69920965225