Carmen Vukman

— (psycho) dramatherapeut

Zelfbeeld is voor mij een belangrijk thema. Door mijn beperking kreeg ik al vroeg te maken met het ontwikkelen van een positief zelfbeeld ondanks de zichtbare imperfecties van mijn dwerggroei.

Zelfbeeld en zelfliefde loopt als rode draad door mijn behandeling als (psycho)dramatherapeut. Wanneer cliënten bij mij hun behandeling starten begin ik altijd met het in beeld krijgen van het huidige zelfbeeld. Is er sprake van een negatief-onrealistisch zelfbeeld, gaan we hier eerst mee aan de slag door middel van een korte en effectieve module van zes weken. Hierna sta je steviger in je schoenen om verdere behandeling voor andere doeleinden aan te kunnen.

Ik maak gebruik van psychodramatechnieken, realistische rollenspellen en maak interne dilemma’s inzichtelijk op een concrete manier en geef cliënten op deze manier de regie terug over hun eigen (onbewuste) gedrag.

Waar gepast en gewenst zet ik mijn eigen ervaringen in om meer gelijkheid te creëren tijdens mijn sessies.

Mijn no-nonsense houding zorgt voor een prettige sfeer waar over zware en minder zware thema’s gepraat kan worden. In mijn behandeling gaan cliënten vooral ervaren en doen!

Mijn motto is ‘problemen ontstaan niet door erover te praten, dus de oplossing zit hier ook niet in’.