Carlijn Kussendrager, GZ psycholoog, zorgcoördinator, Care to Change, Hilversum

Carlijn Kussendrager

GZ-psycholoog, zorgcoördinator

Ik begon mijn studie psychologie vanuit interesse in wat mensen beweegt om destructief gedrag, ondanks de vele nadelen, voort te zetten. Na mijn afstuderen in 2009 heb ik langere tijd en met veel plezier gewerkt in de verslavingszorg. Hier behaalde ik ook de specialisatie tot GZ-psycholoog. Mijn visie is dat verslaving niet op zichzelf staat, maar vaak samenhangt met andere klachten. En er meestal achterliggende oorzaken zijn die al terugvoeren op de vroege kindertijd.

Vanuit de behoefte om mijn kennis te verbreden en verdiepen, heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar een psychotherapeutisch behandelcentrum. Daar heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van een verscheidenheid aan psychische klachten, met daarbij veel aandacht voor terugkerende patronen die voortkomen uit de kindertijd. In deze behandelcontext heb ik de grote meerwaarde van een holistische aanpak door een multidisciplinair team ervaren. Dat spreekt mij ook in de aanpak van Care to Change erg aan.

In mijn behandelingen zijn aandacht voor contact met de cliënt en de therapeutische relatie belangrijk. Vanuit daar help ik je verandering te bereiken in klachten of patronen waar je al langere tijd tegenaan loopt. Evidence-based methodieken om hier samen aan te werken, zijn onder andere cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Daarbij zie ik grote meerwaarde in de samenwerking met vak therapeuten en andere disciplines.

 

BIG-registratienummer: 89922259825


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl