Boudewijn de Boer, psychomotorisch therapeut, Amsterdam

Boudewijn de Boer

psychomotorisch therapeut

Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut ontdekte ik dat naast ons lichaam, ons hoofd ook veel te vertellen heeft. Ik heb toen de switch gemaakt naar de opleiding tot psychomotorisch therapeut, waarin deze continue wisselwerking voor mij meer tot zijn recht kwam.

Na de opleiding te hebben afgerond, heb ik de stap gemaakt van Zwolle naar Amsterdam. Hier heb ik eerst zeven jaar gewerkt als psychomotorisch therapeut in de forensische psychiatrie om vervolgens de stap te maken naar de psychotherapeutische dagkliniek binnen het Zaans Medisch Centrum. Hier werk ik inmiddels een paar jaar met veel plezier, zowel met groepen als individueel volgens de methodieken MBT, AFT, DGT en schematherapie. Ik ben hierbij verantwoordelijk voor het lichaamsgerichte deel, en dus de PMT.

Drie jaar geleden ben ik gestart met de opleiding tot haptotherapeut, waarbinnen er nog meer ruimte is om je gevoelswereld te ontdekken. Ik denk bij Care to Change de haptotherapie de komende jaren nog meer te kunnen implementeren in mijn werk als psychomotorisch therapeut.

Ik werk dus graag lichaamsgericht maar zeker ook bewegingsgericht, waarbij we door oefeningen en activiteiten samen tot inzichten komen. Hierbij gaan we op een steunende en waar nodig een confronterende manier samen onderzoeken waar je grenzen liggen, wat je patronen zijn en hoe je vaker keuzes kunt maken vanuit je gevoel en niet alleen vanuit je denken.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl