Arlet Landman, beeldend therapeut, Care to Change, Emmeloord

Arlet Landman

beeldend therapeut

Sinds 1996 ben ik beeldend therapeut.

Ik heb 25 jaar gewerkt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis en daar zowel op de dagbehandeling als in de kliniek veel ervaring op mogen doen met zowel groeps- als individuele behandeling.

Beeldende therapie spreekt mij aan omdat het een ervaringsgerichte therapie is; de nadruk ligt op doen, niet op praten. Beeldende therapie sluit daarom goed aan bij mensen die moeilijk over problemen/gevoelens kunnen praten of geneigd zijn om gevoelens weg te stoppen. Het kan ook zijn dat je wel goed over je problemen kunt praten maar geen contact (meer) hebt met je gevoelens. Anderen hebben last van ervaringen waar ze geen woorden voor hebben of waar woorden tekort schieten.

Het doel van beeldende therapie is om een proces op gang te brengen dat je in staat stelt om tot de nodige verandering te komen en/of verbetering van de klachten te realiseren.

Ik maak gebruik van beeldende technieken in combinatie met ACT; dit staat voor Acceptance & Commitment Therapy: doen wat werkt staat hierin centraal.

We gaan onderzoeken welke gevoelens je hebt, welke kwaliteiten, in welke patronen je denkt en welke vermijdingsstrategieën je toepast.  Zo kun je beter toekomen aan het inzetten van je eigen persoonlijke waarden. Het doel is psychologische flexibiliteit, het kunnen omgaan met alles wat op je pad komt. Wat er op je pad komt valt niet te controleren, maar iedereen kan nieuwe manieren leren van omgaan met wat er is.

ACT is een vorm van therapie die voort is gekomen uit cognitieve gedragstherapie en een combinatie maakt tussen Oost en West.

Respect en gelijkwaardigheid zijn voor mij belangrijke waarden in het behandelcontact.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl