Alice de Wolff, muziektherapeut, Care to Change, Hilversum

Alice de Wolff

creatief therapeut (muziek)

Mijn naam is Alice de Wolff (1976). Ik werk sinds 1998 in de psychiatrie en heb ruime ervaring in het geven van zowel groepstherapie als individuele therapie. Ik ben geschoold in de CGT-methodiek en de ACT (Acceptance Commitment Therapy). Daarnaast ben ik Neurologisch Muziektherapeut.

Muziek heeft een enorme invloed op mensen. Het geeft uitdrukking aan gevoelens, verandert onze stemming en kan zowel prettige als onprettige herinneringen oproepen. Het fascineert me hoe muziek uitdrukking geeft aan dat wat we ons soms niet eens bewust zijn. Hoe muziek ons hart kan weerspiegelen. Daarom is het een prachtig middel om emoties en overtuigingen uit te drukken en te veranderen.

Als therapeut wil ik je helpen stil te staan bij jezelf, je emoties, je patronen en overtuigingen.

Als het je lukt om stil te staan bij moeilijke gevoelens, zoals je onzekerheid, verdriet, verlies of pijn, als je leert te accepteren dat het bij je leven hoort, komt er ruimte voor meer. Dan ga je zien waar je keuzes kunt maken. Als je gaat erkennen wat er is en tegelijk kunt beslissen hoe jij daarmee omgaat, krijgt je leven sturing.

Dan kun je loslaten wat je niet in de hand hebt en proberen om richting te geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven. Dan wordt je leven weer waardevol, kun je genieten van wat er nog meer is en de mooie dingen van het leven zien.


T: 088 789 789 0F: 088 789 789 9E: welkom@caretochange.nl